Начало Новини Актуално Интересът към глобалния език на бизнеса GS1 нараства

Интересът към глобалния език на бизнеса GS1 нараства

Актуално

интерес глобален език бизнес GS1 нарастваВсе повече фирми се стремят да усвоят и прилагат глобалните стандарти GS1. За това допринасят специализираните курсове, провеждани от Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и нейни партньори. Обучените курсисти получават сертификати.

При висок интерес протече проведеният в мултимедийната зала на фирма Unimasters Logistics PLC курс, посветен на глобалния език на бизнеса - GS1. Курсът се организира от GS1 България към БТПП със съдействието на Викорс АД. Програмата на курса включваше представяне на различните направления на глобалните стандарти GS1 и полезна информация за приложението им в България. Зададени бяха много въпроси, които лекторът Христо Содев - изпълнителен директор на Съвет GS1 към БТПП, компетентно разясни.

Основната компонента на системата от стандарти GS1 е автоматичната идентификация и маркиране с баркод на търговски и логистични единици, услуги, локации, амбалаж и други. Това приложение се е утвърдило като най-масово използвано по цял свят и в различните сектори на индустрията, и съществено допринася за свободното движение на стоките.

В комбинация със стандарта за електронен обмен на данните EDI, който също все по-широко се прилага и у нас, могат да бъдат постигнати по-ефикасна дистрибуция на стоките, по-бързо обслужване на клиентите на касите в магазините, съкращаване на разходите за обработката на информацията, намаляване на грешките, по-голяма точност при фактуриране, съкращаване на времето за складови операции, намаляване на запасите и подобряване на управлението на наличностите, подобрена интеграция на участниците във веригата за снабдяване, реализация на ефективни системи за проследимост и други.

Чрез регистрация и участие в курса представителите на фирмите могат да получат по-ясна и цялостна представа за същността на стандартите GS1 и тяхното приложение, и как могат да бъдат използвани за повишаване ефикасността на организацията във фирмата и по-добрата комуникация с останалите участници по веригата за снабдяване.

Още новини