Начало Новини От Палатата Интерактивна сесия с Федерацията на индийските експортни организации

Интерактивна сесия с Федерацията на индийските експортни организации

От Палатата

Българската търговско-промишлена палата информира, че съвместно с Федерацията на индийските експортни организации /FIEO/ организира интерактивна сесия Търговия и инвестиционни възможности в България. Събитието ще се проведе онлайн на 7 октомври /четвъртък/ от 11.00 ч.

Предвид потенциала на индийската икономика, усилията на България сa съсредоточени към привличане на чуждестранни инвестиции в страната. Индийската икономика е една от най-големите в развиващия се свят. Страната заема седмо място в света по номинален БВП и трето място по паритет на покупателната способност. Индия е 19-тия по големина износител и 10-ия най-голям вносител в света.

По данни на Министерство на икономиката за 2020г. износът на България към Индия се състои главно от: карбонати; слънчогледово, шафраново, памучно масло; инструменти и апарати за физични или химични анализи; табла, пана, конзоли, пултове, медикаменти; незагряващи електрически съпротивления и др. Вносът включва: продукти на химическата промишленост, медикаменти, пневматични гуми от каучук; амбалажни чували и торбички; спално бельо, покривки и кърпи за маса; сурови или необработени тютюни; отпадъци от тютюн и др.

Събитието има за цел да представи възможностите за търговия и инвестиции в България, като се акцентира върху инвестиционния климат в страната, макроикономическите показатели, данъчните облекчения, предимствата на страната ни.

Онлайн събитието е подходящо за: български фирми и предприемачи, които желаят да намeрят индийски партньори, да разширят контактите си с местни институции и компании, да проучат индийския пазар. Работен език на събитието: английски.

При интерес за участие, моля да се регистрирате ТУК в срок до 05.10.2021г. Потвърдилите участници ще получат линк за свързване в Zoom.

При наличието на допълнителни въпроси може да се свързвате с дирекция Международно сътрудничество и международни организации към БТПП на тел.: 02 8117 489, 8117 494 или e-mail: m.markova@bcci.bg.

Документи за сваляне

Още новини