Начало Новини Съобщения Интерактивна карта показва къде могат да бъдат намерени сирене за 12,90 лв/кг и кашкавал за 15,90 лв/кг

Интерактивна карта показва къде могат да бъдат намерени сирене за 12,90 лв/кг и кашкавал за 15,90 лв/кг

Съобщения

Интерактивна карта показва точното местоположение на всеки от магазините, който предлага млечните продукти на „Ел Би Булгарикум" на преференциалните цени. Тя се зарежда при отварянето на сайта на държавното дружество (lbbulgaricum.bg) и цели да улесни потребителите, които са се увеличили в пъти през последните месеци.

„В началото на нашето управление „Ел Би Булгарикум" предлагаше продуктите си в 11 фирмени магазина и в няколко големи търговски вериги. Пазарният дял на дружеството бе около 2%, а условията, при които продуктите се продаваха в една от големите вериги, бяха довели до загуба за Ел Би от 500 хил. лв. за година", коментира министър Никола Стоянов. По думите му след взетите спешни мерки за промяна в работата на дружеството е удвоен неговият оборот, а продуктите вече се предлагат в над 120 магазина в цялата страна.

„Благодарение на стратегическото ни партньорство с Централния кооперативен съюз гарантирахме на потребителите твърда цена във всички техни магазини - сирене за 12,90 лв/кг и кашкавал за 15,90 лв/кг", обясни още икономическият министър. Въведена е и промяна в организацията на доставките, тъй като дружеството не е било готово веднага да посрещне големия потребителски интерес. През последните месеци постоянно има чакащи клиенти пред магазините им, а стоката свършва толкова бързо, че се налага зареждане по минимум 2 пъти на ден.

 

Още новини