Начало Новини Актуално Интерактивен екскурзовод представя фонда на къща музей Гео Милев

Интерактивен екскурзовод представя фонда на къща музей Гео Милев

Актуално

Интерактивен екскурзовод ще бъде представен на 3 ноември от 17:30 часа в къща музей Гео Милев в Стара Загора. Идеята е посетителите да могат да се запознаят освен с експозицията и с екземпляри от архива на музея, които не са широко популярни. Новият интерактивен екскурзовод ще даде възможност на всеки посетил в дома на Гео Милев да се докосне до твореца.

Всеки ще може да избере сам с коя част от творчеството на великия поет, публицист и преводач да се запознае - споделя уредника в музея Валя Сотирова. Тя обясни, че са дигитализирани няколко писма от Гео Милев, могат да бъдат разгледани автопортрети и рисунки на автора. Посетителите ще имат възможност да чуят разказ на Пенка Касабова за нейния брат. Истинските ценители на твореца Гео Милев ще могат да гледат и филм, в който бащата на Гео - Мильо Касабов разказва за сина си.

Въвеждането на иновативния екскурзовод ще създаде нов творчески продукт, модерен прочит на наследените ценности и разбирането за значимостта на културния феномен Гео Милев. Проектът Иновативно и интерактивно за Гео Милев се реализира от музея и Отворено общество - Стара Загора. Финансирането се осигурява от Програмата Ти и Лидл за по-добър живот.

Още новини