Начало Новини Актуално Институтът за енергиен мениджмънт ще проведе кръгла маса, посветена на предизвикателствата пред българския въгледобив

Институтът за енергиен мениджмънт ще проведе кръгла маса, посветена на предизвикателствата пред българския въгледобив

Актуално

AESИнститутът за енергиен мениджмънт организира дискусионна среща с представители на енергийните дружества от Старозагорския регион под формата на Кръгла маса, посветена на предизвикателствата пред българския въгледобив в контекста на инициираната на европейско ниво Зелена сделка. Събитието, което се организира със съдействието на AES България и КонтурГлобал Марица изток 3 АД, ще се проведе в хотел Верея в град Стара Загора на 12 март 2020 г. Предвидено е същото да започне в 9.00 часа и да приключи до 13.00 часа.

За участие в събитието са поканени също и представители на държавни институции, кметове на общини и др.

Основната цел на Кръглата маса е да даде платформа за поставяне на въпроси и обсъждане на практическите аспекти на реформите във въгледобивния бранш през призмата на новите европейски изисквания и българските реалности.

В тази връзка нашето желание е да се чуят преди всичко вижданията и очакванията на представители на дружествата от Старозагорския регион, свързани с въгледобивната промишленост, в т.ч. ръководители, експерти, представители на синдикалните организации. Ето защо подходът към събитието се базира на лимитирано време за встъпителни презентации и изказвания и максимално време за дискусии - уточнява Славчо Нейков, председател на Управителния съвет на Институт за енергиен мениджмънт

За Института за енергиен мениджмънт тази среща ще бъде особено важна и в контекста на организираната от него международна конференция Европейската зелена сделка и българския енергиен преход, по време на която обаче темата за въглищата ще бъде само един от акцентите. Тази конференция ще се проведе в София на 23 и 24 април 2020 г. (повече информация на www.emi-bg.com).

За участие в събитието е необходима предварителна регистрация.

Още новини