Начало Новини Актуално Институциите трябва да се обединят в подкрепа на безработните, които искат да започнат свой бизнес (снимки, видео)

Институциите трябва да се обединят в подкрепа на безработните, които искат да започнат свой бизнес (снимки, видео)

Актуално

Националната асоциация на общинските служители в България

Обучителни сесии с участие на безработни лица, на работодатели и представители на неправителствени организации и институции проведе в Стара Загора и Хасково проведе Националната асоциация на общинските служители в България. Семинарите са в рамките на проект Интегрирана услуга за предприемачи в България. Той е финансиран от ОП Развитие на човешките ресурси и съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Партньор на асоциацията в настоящия проект е Асоциация на общини от Автономна област Валенсия - Сдружение Рибера Алта, Испания. Основна цел на проекта е да се предложи интегрирана услуга на желаещите да започнат собствен бизнес. Акцентира се особено много на безработни млади хора, съобщи Валентин Лазаров, председател на Националната асоциация на общинските служители в България. За целта институциите трябва да обединят усилията си за осъществяване на тази подкрепа. Добър пример за това е Испания, добави Валентин Лазаров. Той подчерта, че в лицето на търговските палата, сред които особено активна е Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Асоциацията е намерила добър партньор, който да консултира желаещите да започнат бизнес. Съдействие оказват и Бюрата по труда, както и Областните информационни центрове.

Техните ръководители в Стара Загора и Хасково представиха своите възможности по време на семинарните обучения. Презентация за добрите практики при насърчаването на предприемачеството в Рибера, Испания представи Мануела Гуджева, експерт международно сътрудничество в ТПП - Стара Загора.
В рамките на проекта Интегрирана услуга за предприемачи в България е създаден специализиран сайт, на който желаещите да стартират бизнес ще получават помощ и консултации.

Регионален партньор на Националната асоциация на общинските служители в България за Стара Загора е Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Председателят на Управителния съвет на Палатата Олег Стоилов запозна участниците в семинара с основните дейности на работодателската организация и с възможността за стартиране на собствен бизнес. Помощ при тази дейност оказва и Европейският информационен и иновационен център в Стара Загора, който е част от европейската мрежа за предприятия Enterprise Europe Network.

През октомври 2012 г. Националната асоциация на общинските служители в България ще проведе обучение в София на 16 участници в проекта, които да предадат своя опит по места. През март 2013 година 8-те най-активни безработни или вече стартирали бизнес ще посетят Испания, където ще обменят опит и идеи с пъртньорската организация по проекта и със свои колеги.

Национална асоциация на общинските служители в България - семинар проект Интегрирана услуга за предприемачи в България - Хасково Национална асоциация на общинските служители в България - семинар проект Интегрирана услуга за предприемачи в България - Хасково Национална асоциация на общинските служители в България - семинар проект Интегрирана услуга за предприемачи в България - Хасково Национална асоциация на общинските служители в България - семинар проект Интегрирана услуга за предприемачи в България - Хасково Национална асоциация на общинските служители в България - семинар проект Интегрирана услуга за предприемачи в България - Хасково Национална асоциация на общинските служители в България - семинар проект Интегрирана услуга за предприемачи в България - Хасково Национална асоциация на общинските служители в България - семинар проект Интегрирана услуга за предприемачи в България - Стара Загора Национална асоциация на общинските служители в България - семинар проект Интегрирана услуга за предприемачи в България - Стара Загора Национална асоциация на общинските служители в България - семинар проект Интегрирана услуга за предприемачи в България - Стара Загора Национална асоциация на общинските служители в България - семинар проект Интегрирана услуга за предприемачи в България - Стара Загора Национална асоциация на общинските служители в България - семинар проект Интегрирана услуга за предприемачи в България - Стара Загора

Още новини