Начало Новини Актуално Инспекторатът към Община Стара Загора: Дисциплината в Руманя е наред

Инспекторатът към Община Стара Загора: Дисциплината в Руманя е наред

Актуално

Не установихме дисциплинарни нарушения при проверката на сигнала за побой, подаден от бившия кметски наместник на старозагорското село Руманя срещу настоящия, съобщи шефът на инспектората към Община Стара Загора Методи Марков. От звеното обаче са установили, че сред местните има сериозно напрежение, което наместникът Бойчо Бойчев не се опитвал да тушира. "Факт е, че срещу него през годините са постъпвали доста сигнали", призна Марков.

Оплакванията на хората били основно, че не проявява инициатива да кандидатства по европейски програми, за да се облагороди селото, че не е контактен и че с отношението си провокира социално напрежение.
Последната жалба срещу Бойчев беше изпратена от предшественика му Стоян Вучков с копие до прокуратурата, в която той твърди, че е бил бит от кмета.  
В полицията е заведено предварително производство, което ще установи дали има извършено престъпление от общ характер. Дисциплинарно нарушение обаче не се установи, уточни Методи Марков.
„Няма свидетели на побоя, няма представено медицинско свидетелство, а само амбулаторни листове", допълни той.
Заради създаденото напрежение в селото, което сегашният кметски наместник не е овладял, от инспектората са препоръчали на кмета на община Стара Загора проф. Светлин Танчев да вземе отношение към работата на кметския наместник съгласно разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация.
През настоящата година звено „Инспекторат” работи по 30-40 сигнала. Един от тях ще приключи с препоръка дейността на приюта за животни в кв. "Зора" да отпадне от дейностите на Община Стара Загора и да бъде прехвърлена на неправителствена организация, както е в много градове в страната.

Информация: вестник Новината

Още новини