Начало Новини Актуално Инж.Шинева – лектор на международна конференция в Киев

Инж.Шинева – лектор на международна конференция в Киев

Актуално
CTEC ConfYakistNOW 1На 27 септември 2018 г. в Международния изложбен център в Киев, Украйна се проведе Конференцията QUALITY.NOW.UA, в която управителят на ЦИЕС, инж.Благовеста Шинева, участва като лектор. Темата на лекцията беше Прилагане на Регламент Строителни продукти (ЕС) 305/2011 - опитът на Център за изпитване и европейска сертификация ЕООД, нотифициран орган NB 1871.
Във фокуса на събитието беше хармонизирането на украинското национално законодателство с Регламент № 305/2011 на ЕС. Конференцията имаше за цел да бъдат обсъдени стъпките за прилагане на регламента в действащата регулаторна рамка на Украйна.
Лектори на събитието бяха международни експерти от Германия, Белгия, Полша, а така също ръководители на конфедерациии браншови асоциации в сектор строителство, представител на Министерството на регионалното развитие, строителството, жилищата и комуналните услуги на Украйна и на Камарата на строителите в Украйна и др.
Във форума участваха украински производители, търговци и дистрибутори на строителни продукти. Бяха обсъдени най-добрите световни практики, проблеми, свързани с прилагането на регламента, пречките в синхронизирането на украинското и европейското законодателство и надзора на пазара.
Лекцията на инж.Шинева беше посрещната с интерес от аудиторията и с поздравления от страна на останалите лектори на конференцията.

 

1CTEC ConfYakistNOW 4

 

Още новини