Начало Новини Актуално Инж. Валентин Вълчев оглави миньорските синдикати

Инж. Валентин Вълчев оглави миньорските синдикати

Актуално

Лидерът на КНСБ в Мини Марица-изток ЕАД инж. Валентин Вълчев е избран за председател на Федерацията на независимите синдикати на миньорите. Той е получил 131 гласа при 135 присъствали на Седмата отчетно-изборна конференция на федерацията в София.

Инж. Вълчев е роден на 5 септември 1958 година в Стара Загора. Завършил е Tехникума по минна промишленост Темелко Ненков в Димитровград, а след това - магистърска степен в Техническия университет в София, специалност Автоматика, информационна и управляваща техника, има специализации по организация и управление на бизнеса и индустриални отношения. В Мини Марица-изток работи от 1980 година. Със синдикална дейност се занимава от 1999 година, от 2005 година е председател на Фирмената синдикална организация на КНСБ в дружеството, а от 2007 година е зам.-председател на ФНСМ.

Като основни цели инж. Вълчев си поставя поддържане на диалог с работодателите и правителството, запазване на социалния мир и социалните придобивки за работещите. Той оцени като добро постигнатото по отношение на осигуряване на безопасни условия на труд и заплащане в отрасъла и подчерта, че те трябва да бъдат запазени и да се работи за подобряването им, информира вестник Старозагорски новини.

На конференцията е приета и декларация против евентуалната приватизация на Мини Марица-изток, а ако се стигне до това, синдикатите са готови на стачка.

Още новини