Начало Новини Актуално Инж. Росен Найденов поема управлението на ВиК - Стара Загора

Инж. Росен Найденов поема управлението на ВиК - Стара Загора

Актуално

Инж. Росен Найденов ще управлява Водоснабдяване и канализация ЕООД - Стара Загора. Той застава начело на водното дружество до провеждането на конкурс за поста. ВиК ЕООД - Стара Загора е част от структурата на Български ВиК холдинг ЕАД, чийто принципал е министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Росен Найденов е завършил Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев, има магистърска степен Водоснабдяване и канализация от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) - гр. София, както и магистърска степен Бизнес администрация от УНСС - София. От 2010 до 2020 г. е работил в Софийска вода АД, където последователно е заемал позициите Технически ръководител Канализационни услуги (2010 - 2014 г.), Главен инженер Канализационни услуги (2014 - 2018 г.) и Главен инженер Външно водоснабдяване (2018 - 2020 г.). Има опит в частния сектор, където е бил инженер и мениджър на проекти. Инж. Росен Найденов е член на КИИП - София, член на КСБ, има изразен интерес към безизкопни технологии и рехабилитация, както и към дигитализация, автоматизиране и дистанционно управление на ВиК мрежата.

Ръководството на Български ВиК холдинг ЕАД разчита на инж. Росен Найденов да продължи политиката на водното дружество за финансова стабилност, да приложи знанията и уменията си във въвеждането на нови технологии във ВиК инфраструктурата на обслужваната от ВиК ЕООД - Стара Загора територия за подобряване на качеството на предлаганите услуги и намаляване на загубите.

 

Още новини