Начало Новини Актуално Инициативен комитет за Национално единение 6 септември с Възвание към гражданите

Инициативен комитет за Национално единение 6 септември с Възвание към гражданите

Актуално

Национално единение 6 септемвриИнициативен комитет за Национално единение 6 септември в навечерието на празника на Съединението на Източна Румелия с Княжество България призовава и настоява за ЕДИНЕНИЕ на нацията.

Това ще се постигне, когато разумните хора изкажем ЦЯЛАТА ИСТИНА и на тази основа СЕ ПОМИРИМ и уважим паметта на всички онези наши сънародници, които загубиха живота си в отстояване на своите идeали за доброто на България. Миналото трябва да бъде извор на мъдрост, а не да бъде препъникамък пред нацията. Нужен ни е катарзис, пречистване на душите ни от ръждата на омразата. Не можем да живеем цял живот с мъст и омраза. Поради това отново и отново призоваваме да се помирим, да оставим на поколенията след нас един свят по-добър, по-красив, по-човечен, по-мъдър от този, в който живеем до днес се казва във ВЪЗВАНИЕ до гражданите на Репулика България.

На 4 септември 2020 г. в различни градове на България ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметни плочи на жертвите преди и след 9 септември 1944 г. с призив празникът 6 септември - Ден на Съединението на България, да честваме и като Ден на Единението на нацията.

Председател на националния Инициативен комитет е акад. Георги Марков, Петко Н. Колев е съпредседател. Те са вдъхновителите на проявата не само в София, но и в цялата страна.

Област Стара Загора ще бъде част от събитието. Инициативната група е от 12 човека - общественици от областния град и региона: Проф. Цанко Яблански, Венелин Каравичев, Олег Стоилов, Алексей Стоев, Вени Петрова, Светлана Славова, Теодосий Теодосиев, Владимир Чучумишев, Тони Куцаров, Динко Цвятков, Слава Драганова, Мирчо Христов.

На 4-ти септември 2020 г. Инициативната група от Стара Загора и региона кани гражданите да участват в поклонението пред Паметника на загиналите антифашисти 1923 - 1944 г. и Паметната плоча за жертвите на Народния съд в Стара Загора. Участието е само в ЛИЧНО КАЧЕСТВО - без представителство на партии, институции, НПО и др.

Сборният пункт е в 9:45 часа в градината пред Драматичен театър Гео Милев

Началото на събитието е в 10:00 часа.

Пълен текст на ВЪЗВАНИЕТО на Инициативния комитет

 

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

Още новини