Начало Новини Актуално Инициативата Отново на училище в Стара Загора

Инициативата Отново на училище в Стара Загора

Актуално
arir 1Европейската комисия в България с любезното съдействие на Министерство на образованието и науката провежда традиционната инициатива Отново на училище в България и през 2015 година. Целта на тази инициатива е да направи Европейския съюз по-разбираем за своите млади граждани. Служители на европейските институции участват в нея като доброволци – връщат се в завършеното от тях училище или посещаватизявило интерес училище, за да представят своята работа и да разкажат какво представлява Европейският съюз.

Европейската комисия в България и Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора регистрираха три училища от Стара Загора, които ще се включат в тазгодишната кампания. Това са ГПЧЕ Ромен Ролан, ОУ Георги Райчев и I ОУ Георги Бакалов. Вече е определен графика на посещения в ГПЧЕ Ромен Ролан.

Презентациите ще бъдат изнесени на 7 май, четвъртък, в кабинета по английски в следните часове:

11:50- 10а клас

12:40 - 10д клас

15:10 - 11ж клас

16:10 - 11а клас

Емил Стоименов и Георги Колев от Младежки екип Европа към Европейската комисия в България ще бъдат основни лектори и ще споделят своя опит с учениците от гимназията.

Отново на училище е част от европейските инициативи в България, с които отбелязваме 9 май, Деня на Европа. Затова месец май е основният месец за провеждането на кампанията през 2015 година. Съвсем скоро ще бъдат проведени и срещи в ОУ Георги Райчев и I ОУ Георги Бакалов.

Екипът на Европа Директно – Стара Загора е убеден, че подобен формат ще бъде изключително полезен за учениците от града и региона и ще им даде допълнителен стимул и мотивация за работа.

Още новини