Начало Новини Предстоящо Инициативата Български водородни дни ще се проведе от 16 до 26 юни

Инициативата Български водородни дни ще се проведе от 16 до 26 юни

Предстоящо

Инициативата „Български водородни дни“ ще се проведе от 16 до 26 юни в три български града. Поредицата от събития е част от европейската кампания за популяризиране на водородната електромобилност в Югоизточна Европа и има за цел да повиши обществената осведоменост за предимствата   на водородния електрически транспорт като чиста, ефективна и достъпна форма на транспорт.

Официалният старт на  Водородните дни  е в София на 17 юни от 11:30 ч. на площад „Александър I“, където представители на правителството, Столична община, заинтересовани институции, медии и общественост ще могат да се возят на водородния автобус Caetano Toyota, ще тестват SUV Hyundai NEXO – първия водороден автомобил в България и ще се запознаят с ползите  и потенциала на чистия водород. От 18 до 20 юни  водородният автобус ще се движи  безплатно по тролейбусна линия 9 в София.

На 21 юни  автобусът ще  участва във Водороден информационен ден в Пазарджик, след което ще отправи за Стара Загора.

На 24 юни в Тракийския университет в Стара Загора ще се проведе  Образователен водороден ден с демонстрации на водородните технологии,  а на 25 юни – Национален водороден форум,  с представители на Европейската комисия, Водород Европа, Съвместно предприятие „Чист водород“, водещи международни фирми в областта на водородните технологии, политици, академичната общност, местната власт, общественост.

Регистрация за "Националния водороден форум" в Стара Загора на 25 юни:  тук

За повече информация вижте подробната програма  тук

 

Източник: БАН

Още новини