Начало Новини Актуално Информационният център Европа Директно в Стара Загора организира засаждане на еврогоричка в Казанлък

Информационният център Европа Директно в Стара Загора организира засаждане на еврогоричка в Казанлък

Актуално

В продължение на лятната информационна кампания на Представителството на Европейската комисия в България и федерация "Зелени Балкани", посветена на проблемите на климата и опазването на околната среда "Акция Климат", Информационният център "Европа Директно" в Стара Загора чрез бюрото си в Казанлък организира засаждане на еврогоричка от 40 дръвчета в парк "Тюлбето" (в непосредствена близост до автентичната Казанлъшка гробница).

Стара Загора

Официален гост на събитието, което се очаква да се състои на 10 септември, ще  бъде кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов.
По време на гостуването на "Акция Климат" в Казанлък на 10 - 17 август 2009 г., младежи от община Казанлък се регистрираха за участие в европейската младежка кампания за защита на околната среда "Кликни и засади дърво". Тъй като те са сред първите 5 000 участници от цяла Европа, които се включват в кампанията, получават безплатно от Европейската комисия младо дръвче (от семейство Чашкодрянови) заедно с инструкции за засаждане.
Всеки от участниците има шанс да спечели лагер за еко-обучение в Европа като качи снимка на своето дръвче от еврогоричката на специалния интернет сайт с интерактивна карта на засадените дръвчета в Европа.
Подробности за кампанията на сайта www.clickatree.europa.eu.

Още новини