Начало Новини Коментари Индустриалците са готови на протести заради високите цени на тока

Индустриалците са готови на протести заради високите цени на тока

Коментари

Високите цени на тока за бизнеса могат да рефлектират в милиарди загуби за производители като нас и ще се отразят пряко във всички сфери на икономиката. Това заяви в студиото на Радио Стара Загора Румен Радев, заместник-председател на Асоциацията на индустриалния капитал и икономически директор на Холдинг Загора.

Действията на служебния кабинет в посока нормализация цените на тока за бизнеса са плахи според Радев. Той посочи, че причините за шоковия скок на цените на електричеството на енергийната борса са комплекси. Планираните ремонти в държавните енергийни дружества ограничават техния капацитет. С водноелектрическите централи пък има сериозен проблем с възможността им да работят.

Rumen Radev

В момента енергетиката печели големи пари, а ние загиваме, категоричен е Радев. Дори днес харчим електроенергия с 90 лева по-скъпа от германския ни конкурент, не можем да издържим още дълго. За тази седмица закърпихме положението, но какво ще се случи от понеделник, не знаем, надяваме се на ефективни мерки, каза още икономическият директор на Холдинг Загора.

Ние не сме недоволни, когато другите работят и печелят, въпросът е това да не се случва на наш гръб, заяви Румен Радев и уточни, че индустриалците имат готовност за протести, въпреки че не биха искали да се стига до подобна крайна стъпка.

Търговско-промишлена палата - Стара Загора подкрепя и застава зад аргументираните искания на работодателите за намиране на работещо решение на проблема с цената на електрическата енергия и за промяна на модела на ценообразуване.

Цялото интервю на Анна Турлакова с Румен Радев може да чуете в прикачения звуков файл.

Ако браузът не зарежда аудиофала, той е достъпен на този линк

Документи за сваляне

Още новини