Начало Новини Актуално Икономически годишник на регион Стара Загора ще излезе от печат в следващите дни (видео)

Икономически годишник на регион Стара Загора ще излезе от печат в следващите дни (видео)

Актуално
Икономически годишник на регион Стара Загора

Предприятията от област Стара Загора са произвели продукция за близо 5 милиарда лева. Цитираната сума се отнася за дейността им през 2010 година и обобщава последната официална информация на Националния статистически институт. На годишна база приходите от дейността на фирмите, със седалище в Стара Загора, нарастват с 6%.

Търговските фирми имат дял от повече от една трета част от общия размер на приходите. Предприятията от преработващата промишленост – над 21%. Производството и разпределението на електрическа енергия дава близо 14% от приходите, а добивната промишленост – 6%. Въпреки кризата делът на строителството
остава над 10%. През последните две години много динамично се развива селското стопанство.

Данните са публикувани в новия брой на Икономически годишник на регион Стара Загора за 2012 година. Годишникът е периодично издание на Търговско-промишлена палата – Стара Загора и през настоящата година излиза за 11-ти пореден път. Изданието в момента е в процес на печат. Ще бъде обновена и електронната версия на книгата, която е на два езика - български и английски. Информацията и рекламите ще бъдат достъпни и чрез основния информационен сайт на Палатата - Икономически портал на регион Стара Загора. 

Тази година изданието публикува информация за около 500 фирми от област Стара Загора. Тя включва данни за техния оборот и печалба; адреси и телефони; директна реклама. Класациите отново са според постигнатите финансови резултати - приходи от продажби и печалба. Новото е, че във всяка от тези класации попадат водещите 150 малки и средни предприятия. Отделно са публикувани данните за всички големи предприятия от региона на Стара Загора.

Партньор на Палатата при събирането и обработката на данните през тази година е специализираната в тази дейност фирма ИКАП България.

Икономически годишник на регион Стара Загора е единственото издание, което събира и обобщава информацията за дейността на предприятията от региона. Книгата е полезна за всеки, който се интересува от икономиката на Стара Загора и се ползва от стотици ръководители на фирми. Предоставя се на гости на града и на потенциални инвеститори. Хартиеният вариант на изданието се разпространява и чрез десетките партньори на Палатата в България и чужбина, а също и чрез: чуждестранни търговски мисии; на търговски изложения у нас и в чужбина; чрез обществените библиотеки и книжарници.

Икономически годишник на регион Стара Загора за 2012 година ще може да бъде закупен от всеки и в офиса на Търговско-промишлена палата – Стара Загора.

Още новини