Начало Новини Актуално Икономическа полиция Стара Загора задържа корумпирани държавни служители (видео)

Икономическа полиция Стара Загора задържа корумпирани държавни служители (видео)

Актуално
Корумпирани държавни служители

Добре работеща корупционна схема с участието на държавни служители беше разбита от служители на Икономическа полиция - Стара Загора в рамките на операция с кодовото име Спокойствието. В село Тракия са задържани в момента на получаване на подкуп в размер на 7 200 лева двама служители на мобилна група на Агенция Пътна инфраструктура със седалище в Свиленград. Арестувани са и даващите парите.

За участие в престъпната схема са задържани също и директорът на ДАИ - Стара Загора Ангел Димитров и негов служител.

При даването на подкупа са арестувани също и ръководителя на товарните превози на фирма Пи Ес Ай, която изгражда Лот 2 на автомагистрала Тракия и е собственик на фирма подизпълнител на Пи Ес Ай.

ДАИ Стара Загора арест

В период от 1 година назад е изградена стройна схема за получаване на регулярни подкупи, т.н. данък Спокойствие. Контролни органи на тези институции е трябвало да не провряват товарните автомобили, извършващи превоз на инертни материали, предимно за строежа на автомагистрала Тракия, и същите автомобили да не бъдат санкционирани при констатирани от тяхна страна нарушения. Абонаментната такса на автомобил и 100 лева на месец, съобщи директорът на ОДМВР - Стара Загора комисар Алекси Алексиев.

Камионите са превозвали над допустимия товар, което не само нарушава пътната инфраструктура, но и създава предпоставки за произшествия, коментира още комисар Алексиев.

Установено е, че към двете агенции за постъпвали пари в особено големи размери. В офиса на агенция Пътна инфраструктура в Свиленград са намерени 16 000 лева.

Продължават претърсвания на офиси и частни домове, разпитват се множество свидетели. Срещу шестимата са повдигнати обвинения, които предвиждат до 10 години затвор.


Видеото в сайта на youtube

Още новини