Начало Новини Актуално Идва ли грипна епидемия в Стара Загора?

Идва ли грипна епидемия в Стара Загора?

Актуално

През последните 3 седмици нивото на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания за Стара Загора е над средното за страната, информира директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Елена Канева. Сред наблюдаваните възрастови групи, най-засегнати са децата до 4-годишна възраст, следвани от възрастовата група между 5 и 19 години.

РИОКОЗ следи ежедневно нивото на заболеваемост в старозагорските училища, както и процента на отсъстващите ученици.
За да се органичи разпространението на грип и остри респираторни заболявания в учебните и детски заведения, РИОКОЗ направи предписание до всички общини за провеждането на ежедневен филтър от медицинските специалисти със съдействието на педагогическия персонал.
На работна среща между Регионалната здравна инспекция и Регионален център по здравеопазване се обсъди актуализирането на план за готовност за грипна епидемия (пандемия) през зимните месеци на 2009 г. и 2010 г.
В съответствие със заповедта на зам.-министъра на здравеопазването Любомир Гайдов, на областната и общински болници се предоставят чрез РИОКОЗ осигурените от здравното министерство антивирусни препарати.
От регионалната здравна инспекция отново приканват населението от Старозагорска област за  провеждане на противогрипна ваксина, информира Дарик радио.
Имунизационният кабинет при РИОКОЗ разполага с противогрипните ваксини "Инфлувак" и "Ваксигрип" и ще продължи работа и през месец ноември. Имунизационния кабинет се намира в стая № 103 на първия етаж на РИОКОЗ и  работи от понеделник до четвъртък -  преди обяд от 9.00 до 12.00 и петък  от 9.00 до 16.00 часа.

 

Още новини