Начало Новини Актуално И старозагорски архитект промени показанията си по делото срещу Емилия Масларова

И старозагорски архитект промени показанията си по делото срещу Емилия Масларова

Актуално

Втори свидетел по делото срещу Емилия Масларова се отказа от част от показанията си, съобщи Агенция "Фокус". Става въпрос за архитект Добромир Нейков, управител на фирма "Байер-Н", която е част от консорциум "Стара Загора 2007", спечелил обществената поръчка за ремонта на Центъра за комплексни социални услуги в Стара Загора.

Фирмата на старозагорския архитект притежава само 0.20% в консорциума и се занимавала с доставка на строителните материали и изграждане на окачени тавани при реконструкцията на обекта.
Според Агенция "Фокус" Добромир Нейков е заявил пред разследващи, че на срещите, когато е уговаряна реконструкцията, е присъствал Венцислав Драганов - един от подсъдимите по процеса. Обаче пред съда Нейков отрекъл тези свои показания, като обяснил, че Драганов не е присъствал на срещите, пише вестник Старозагорски новини.
"Не съм бил викан и разпитван в прокуратурата или следствието. Имаше само едно посещение на разследващите в офиса ми и действително съобщих, че Венцислав Драганов е присъствал на срещите, когато е уговаряна реконструкцията. Тогава просто съм направил неволна грешка, тъй като имаше много хора. Днес обаче казах истината пред съда, тоест, че Драганов не е присъствал на тези срещи. Не смятам обаче, че това има някакво значение за хода на делото." Това заяви арх. Нейков. Той беше категоричен пред медията ни, че не е бил заплашван от Драганов или от когото и да е било другиго. За дейността, която е извършил по реконструкцията на социалния дом в Стара Загора, фирмата на архитекта получила около 300 000 лв., за което имало надлежни фактури.
"Не се притеснявам от нищо, а сензацията около името си го дължа на вашите софийски колеги", каза още арх. Нейков.
Припомняме, че бившият социален министър Емилия Масларова и бизнесменът Венцислав Драганов, както и още четирима души са обвинени в присвояване на 11 милиона лева - от общата сума 19 млн. за изграждане на социален дом в Стара Загора.
На съдебното заседание от 9 май т.г. един от основните свидетели по делото - Тодор Павлов, се отметна от показанията си, дадени на досъдебното производство.
Освен Нейков, са били разпитани още двама свидетели, единият от които е Антон Тончев, чиято фирма "Елми" също притежава 0.20% в консорциум "Стара Загора 2007" ООД и която е извършила електрическите работи по обекта. За Тончев медиите не съобщиха, че е променил показанията си, дадени при разследването. Двама от призованите свидетели пък не са се явили в съдебната зала.
От Софийска градска прокуратура не бяха особено притеснени от разминаванията в свидетелски показания, тъй като те явно не са основният стълб, върху който е изградено обвинението.
Делото продължава на 6 и 7 юли.

Още новини