Начало Новини Актуално И Стара Загора в помощ на пострадалите от взривовете

И Стара Загора в помощ на пострадалите от взривовете

Актуално

Три линейки с медицински екипи на Спешния център в Стара Загора бяха изпратени за района на Петолъчката, където в следобедните часове се запали склад за разглобяване на снаряди край Петолъчката, близо до стралджанското село Лозенец. Това съобщи д-р Живко Желязков, зам.-изпълнителен директор на МБАЛ Проф.д-р Стоян Киркович.

В медицинското осигуряване са взели участие екипи на Спешна помощ и от Сливен, Ямбол и Бургас. За мястото на инцидента са заминали и четирима лекари от Военномедицинска академия - София. Целта е своевременно да се осигури медицинско обслужване и транспортиране на пострадалите.

Според електроннитe медии, първият сигнал за взрив е подаден на тел. 112 около 15.00 часа. Няма жертви при инцидента. Седем души са пострадали при взривовете, двама са в тежко състояние и са транспортирани в Oбластната болница в Сливен. Останалите петима, които са с по-леки наранявания, са в болницата в Ямбол. Няма никаква опасност за хората, заяви Десислав Делев, собственик на фирмата Берета Трейдинг, която стопанисва склада за обезвреждане на боеприпаси и която години наред имаше договори с полигон Змейово край Стара Загора. По думите на Делев, в склада никога не е имало отровни вещества, а стандартни конвенционални боеприпаси. По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на отбраната Аню Ангелов са заминали за мястото на инцидента.

Заради взривовете вчера беше отцепен път I-6 Сливен - Бургас, а движението около пътен възел Петолъчката беше отклонено през Стралджа. Кметът на Стралджа заяви още, че няма заплаха за населението и на този етап няма да предприемат евакуация. Димът от пожара се е виждал на километри от склада. Според хората парчета от взривената сграда са паднали в някои от съседните села, а взривове продължили да се чуват часове наред.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини