Начало Новини Актуално И Съюзът на комунистите иска паметника на Бузлуджа

И Съюзът на комунистите иска паметника на Бузлуджа

Актуално
Паметникът на Бузлуджа

С писмо до министър-председателя Бойко Борисов и до областния управител на Стара Загора Йордан Николов от Съюза на комунистите в България поискаха да наемат Дом паметника на партията на връх Бузлуджа, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

В писмото, подписано от председателя на Централния комитет на Съюза Костадин Чакъров, се твърди, че „с акта на преименуването си от 1990 г. БСП си присвои историята, символите и електоралното пространство на левите сили в България. С това свое действие БСП успя да въведе и да поддържа в заблуда левите сили, че тя има монопол на левите идеи в България.” Според авторите на писмото „по смисъла на закона и морала такова деяние се квалифицира като измама”. Те твърдят, че „с редица свои актове БСП прокара конституция, програма и закони, с които защитава свои групови и корпоративни интереси”.

От Съюза на комунистите в България считат, че ако бъде предоставен Дом паметника Бузлуджа на БСП, това ще й даде възможност да продължава да държи в заблуда левите избиратели. Те настояват да им бъде предоставен паметника „под наем срещу поддръжка, ремонт и възстановяване”.

Да им бъде предоставен под наем или концесия Дом паметника на Бузлуджа поискаха на 15 август т.г. и от фирма „Еко консулт груп” ЕООД, гр. Луковит, с управител Красимир Добрев. В писмо до областния управител той предлага да го реставрират и „използват за туристически обект”, като „част от историята на България и би било добре да има какво да показваме на своите деца, а не само разруха”. „По връх Бузлуджа минава и международният туристически път К3 – Ком – Емине и този обект би могъл да се развие като туристически. Мислим, че няма значение през кое управление, на коя партия е строен и с каква цел”, пише още в писмото.

Още новини