Начало Новини Актуално И през тази зима - локви в регионалната библиотека на Стара Загора

И през тази зима - локви в регионалната библиотека на Стара Загора

Актуално
библиотека Стара Загора

И през тази зима реконструкцията на петия етаж в бившия Партиен дом, определен за Административният съд в Стара Загора, няма да стартира. На практика това означава, че няма да бъде ремонтиран и покривът на сградата и дъждът ще продължава да наводнява Регионална библиотека "Захарий Княжески". Течовете вече са стигнали до третия етаж, а през пролетта вероятно ще потече и на втория.

Вина за поредното забавяне носи Министерството на правосъдието, което повече от три месеца не провежда конкурса за фирма-надзорник. Поради категорията на обекта строителите не могат да започнат без процедурата да бъде финализирана. Отговорникът за съдебното строителство в Стара Загора Румяна Присадашка заяви, че няма нова информация и че не е наясно кога ще започнат ремонтите и реконструкцията, пише от вестник Старозагорски новини.

Сигнали, че фирмата-изпълнител ще започне работа, имаше още през септември. През следващите два месеца нейни представители многократно идваха в Стара Загора и дори водеха специалисти, за да пуснат единия от асансьорите. Строителите били готови да започнат със собствени средства, тъй като финансирането на обекта било включено в бюджет '2011 и разплащанията щели да започнат едва през април. Факт е обаче, че до този момент нищо не е направено, както е факт, че служителите в библиотеката отново ще се въоръжат с корита и кофи и ще се чудят как да спасяват книжния фонд.

Още новини