Начало Новини Актуално И Oбщина Казанлък ще излиза от РАО Тракия

И Oбщина Казанлък ще излиза от РАО Тракия

Актуално

Излизането на Oбщина Казанлък от РАО Тракия, предложено в докладна на кмета Галина Стоянова, ще бъде обсъдено на предстоящата на 13 март т.г. редовна сесия на Общинския съвет. В мотивите до старейшините се сочи, че Oбщина Казанлък е член и съучредител на Националното сдружение на общините в Република България, което има същите цели, дори в много по-широк обхват от РАО Тракия.

През февруари т.г. същото предложeние беше внесено и в ОбС - Стара Загора, и прието с гласовете на болшинството от старейшините, пише вестник Старозагорски новини.

В дневния ред на предстоящата общинска сесия в Казанлък е включен изборът на нов управител на общинското дружество Казанлъшка Искра, което издава вестник Искра. Единствена за участие в конкурса документи е подала филоложката Кристалина Вълчева.

Другите въпроси, по които ще дискутират съветниците, са свързани с участие на Общината в няколко проекта, продажби на имоти, попълване състава на комисии за търгове на имоти общинска собственост, за отпускане на социални помощи и др.

Още новини