Начало Новини Актуално И МО гарантира невинността на ЦАТИП Змейово

И МО гарантира невинността на ЦАТИП Змейово

Актуално

Фактите, изнесени от вестник Старозагорски новини за наднормените стойности на атмосферни замърсители, регистрирани от двете станции край полигон "Змейово" на 31 януари т.г., провокираха реакция и на Министерството на отбраната. Вчера в сайта на МО се появи следното съобщение:

"На Централния артилерийски технически изпитателен полигон "Змейово" на 30 и 31 януари (събота и неделя) 2010 г. не са извършвани никакви дейности. Информацията е в отговор на публикация във в. "Старозагорски новини" от 2 февруари 2010 г. Изпитвания на полигон "Змейово" се провеждат само в работните дни на седмицата, в светлата част на денонощието."
Два дни преди това очевадните факти (показаните снимки от измерените надпрагови стойности на азотни оксиди от станцията в Остра могила и наднормените стойности на фини прахови частици в Ръжена) провокираха реакцията на РИОСВ - Стара Загора, които съобщиха в сайта си, че двете станции край полигона не са отчитали правилно данните на 31 януари(?!).
Въпреки че бяха проведени и калибровани на 27 и 28 януари(!?).

За пореден път "Старозагорски новини" повтаря, че действията на полигон "Змейово", свързани с изпитания на боеприпаси, не са причина за обгазяванията на Стара Загора. И че проблемът е свързан с унищожаването на стари боеприпаси от частни фирми... Така че е безсмислено играта на сляпа баба да продължава

Още новини