Начало Новини Актуално Христо Бойчев пише пиеса за старозагорското обгазяване

Христо Бойчев пише пиеса за старозагорското обгазяване

Актуално

Държавен куклен театър - Стара Загора, поръча на нашумелия български драматург Христо Бойчев пиеса за най-големия проблем на града и региона - обгазяването, каза зам.-директорът Таня Калчева. Пиесата ще бъде за възрастни. Срокът за представянето на текста е краят на март 2010 г. Драматургът е приел с готовност предизвикателството, вече е разработил фабулата, действащите лица и ситуациите по сюжетната линия.

Проблемът с обгазяването на Стара Загора продължава вече осем години, пише вестник Старозагорски новини. Преди три години по време на международен режисьорски work shop Старозагорският куклен театър също възложи разработването и представянето на горещата тема сред средствата на изкуството. Зрителите, посетили представленията, си спомнят, че действието се развиваше през 2020 година. Тогава "гражданите" през цялото време се движеха, работеха, учеха и се любеха с противогази, маркучи и маски...
Най-добрият куклен театър в страната явно е стъпил яко на социалното стреме и с възможностите на своето изкуство се опитва да влияе върху проблемите на общността.

Още новини