Начало Новини Актуално Howarth HTL ще подкрепя българския бизнес в туристическия бранш

Howarth HTL ще подкрепя българския бизнес в туристическия бранш

Актуално
Български туризъм

Howarth HTL - компания, която се занимава с туристическо планиране, изготвяне на икономически и маркетингови стратегии за цялостно структуриране, управление, брандинг и реклама на дестинации, има амбиции да регистрира офис в България. Това стана ясно на среща с представители на Howarth HTL, проведена в Българската търговско-промишлена палата, съобщиха от пресцентъра на БТПП.

В нея участва и изпълнителният директор на Национален борд по туризъм в България Поли Карастоянова. Д-р Мирослав Драгишевич, управляващ партньор за Централна и Източна Европа представи компанията Howarth HTL, която е създадена преди около 100 години в САЩ. Компанията има 47 офиса в 37 страни.
Г-жа Карастоянова разясни, че желанието на компанията е да регистрира офис в България и да подпомогне разработването на програма, със съдействието на регионалните Търговско-промишлени палати и общини, за синхронизиране на нуждите на регионите по отношение на туристическа реклама, управление, предоставяне на туристически услуги
Председателят на БТПП Цветан Симеонов изрази готовността на Палатата да работи заедно с Howarth HTL с цел подкрепа на българския бизнес в туристическия бранш. Според него туризмът се радва на специално отношение в нашата страна. Той напомни, че само този сектор се радва на по-ниска ставка на ДДС – 9% за туристически услуги. Въпреки това, необходимостта от обучение на нивата на най-високите стандарти в сектора е повече от необходимо.

Още новини