Начало Новини Актуално Хотел Севлиево Плаза спечели награда за туризъм

Хотел Севлиево Плаза спечели награда за туризъм

Актуално
Севлиево плаза

В Казанлък бяха връчени деветите годишни награди на Туристическа асоциация Стара планина. Домакин на церемонията бе ресторант Зорница, който бе обявен за най-добър в България за 2010 година. Тържеството бе уважено от председателя и пожизнен президент на Балканската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин и от члена на Борда на Световния алианс по хотелиерство Дончо Ганевски.

Годишната награда на Регионалната туристическа асоциация Стара планина за Най-добър градски хотел за тази година в регион Централна Стара планина бе присъдена на  хотел Севлиево Плаза.

Казанлъшкият комплекс „Палас" бе удостоен със статуетката за туристически обект №1 на годината. Най-добър музей за тази година в региона бе обявен Домът на хумора и сатирата в Габрово, разполагащ със специални приспособления за посещение на хора с увреждания. За туристически предприемач на годината асоциация „Стара планина" обяви Марин Трифонов от Троян, а туристически мениджър стана Стелиян Иванов от село Рибарица.

По време на връчването на наградите стана ясно, че през април следващата година град Павел баня ще е домакин на специална туристическа борса за новия летен сезон.

„3 милиарда лева е годишният оборот от туристически услуги в България“, каза председателят на БХРА Благой Рагин. Като основни проблеми за туризма у нас той изтъкна свръх предлагането на легла - 1 милион броя общо за страната, лошата инфраструктура и лошия имидж, създаден за страната. Във тази връзка от асоциацията ще настояват за промени в Закона за туризма, които трябва да облекчат сега съществуващата Наредба за категоризация на туристическите обекти, хотели и ресторанти.

Информация: вестник Новината

Още новини