Начало Новини Актуално Хоспитализираха 35 деца с вирусна пневмония

Хоспитализираха 35 деца с вирусна пневмония

Актуално

Трийсет и пет деца са хоспитализирани в общинската болница в Чирпан, информира шефът на здравното заведение д-р Неделчо Тотев. Ситуацията е тежка, защото нямаме нито лев преведен за януари и февруари от Касата. Децата са от двете общини Чирпан и Братя Даскалови, след усложнения от остри респираторни заболявания.

Добре е, че обявиха от РЗИ грипна епидемия, защото ни се облекчава работата и се спират контактите, поясни д-р Тотев.
Болните с вирусна пневмония са препълнили и отделението на д-р Бистра Стефанова в най-голямата болница в областта МБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович". "Старозагорски новини" информира за това още в средата на февруари. От началото на първата грипна епидемия до сега петима пациенти са починали след тежката диагноза, потвърди изпълнителният директорът на МБАЛ "Киркович" д-р Николай Колев.
"За жалост това са все млади хора в активна възраст", коментира той.
Възпалението на белия дроб е сред най-честите усложнения по време на грипни епидемии, пише вестник Старозагорски новини. Освен свинския грип, в страната се разпространява и вирусният щам от тип В, който покосява предимно млади хора. Инфектирането става по въздушно-капков път и е нужно сега в условията на обявената втора грипна епидемия хората да бъдат внимателни в контактите си и да спазват противоепидемичните мерки, съветват медици.

Още новини