Начало Новини Актуално Хората и фирмите от Стара Загора със задължения към бюджета се увеличават

Хората и фирмите от Стара Загора със задължения към бюджета се увеличават

Актуално

На 1154 фирми и физически лица в региона са изпратени покани от офиса на НАП в Стара Загора за доброволно изпълнение на просрочени задължения. В 80% от случаите се касае за неплатен в срок данък върху добавената стойност, а в останалата част за невнесени осигуровки. Искания за информация за над 6700 лица са постъпили от съдeбни изпълнители от област Стара Загора.

Средно на ден обработваме по 100 - 120 удостоверения за лица с неразплатени задължения, срещу които са предприети мерки от частни и държавни съдия изпълнители, съобщиха от НАП - Стара Загора.

2 536 лица са възстановили здравно-осигурителните си права през първото тримесечие на 2010г. Новите, по-високи глоби за неплатени здравно-осигурителни вноски увеличиха и потока клиенти към офисите на НАП. Припомняме, че самоосигуряващо се лице, което не плати дължимите осигурителни вноски за срок  по-дълъг от три месеца, от 2010 г. ще се наказва с глоба от 500 до 1000 лв. Също от тази година здравноосигурителните права на лицата, които се осигуряват за своя сметка се прекъсват, ако не са внесли повече от три здравни вноски за период от 36 месеца назад.

Още новини