Начало Новини Актуално Холдинг Пътища предлага да финансира строежа на магистрала Тракия

Холдинг Пътища предлага да финансира строежа на магистрала Тракия

Актуално

В момента изграждането на един километър магистрала в момента е между 2,5 – 2,7 млн. евро, като постоянно се увеличава и скоро може да достигне 3 милиона евро. Остава да се построят 117 километра Холдинг Пътища е готов да финансира изграждането на последните 117 км от магистрала Тракия.

Това оповести на пресконференция Иван Иванов – член на управителния съвет на Холдинг Пътища, цитиран от БТА, предаде Insurance.bg. Готови сме да започнем изграждането на магистралата със собствени средства и след година и половина държавата да започне да ни се издължава, коментира Иванов.
Холдинг Пътища е готов да работи по метода на публично-частно партньорство или да спечели търг за трите лота на магистрала Тракия като и в двата случая е готов в офертата си да впише, че ще финансира изграждането на магистралата, заявяват от компанията.
През май двете компании на Васил Божков – Холдинг Пътища и Мострой изразиха готовност да изградят магистрала Тракия за 2 години. Иванов коментира, че цената на изграждането на един километър магистрала в момента е между 2,5 – 2,7 млн. евро, като постоянно се увеличава и скоро може да достигне 3 милиона евро. Това, по думите му трябва да накара държавата да възложи строежа възможно най-рано. Бързото стартиране на процедурата ще ни позволи да предвидим разходите си, заяви Иванов, като уточни, че компанията може да привлече подизпълнители, за да ускори изграждането.

 

Още новини