Начало Новини Актуално Хиляди старозагорци се сбогуваха с Йонка Георгиева (видео)

Хиляди старозагорци се сбогуваха с Йонка Георгиева (видео)

Актуално
Йонка Георгиева

Хиляди старозагорци, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев, ръководствата на Областната дирекция на МВР - Стара Загора, на Областна управа казаха последно сбогом на говорителя на ОДМВР - Стара Загора Йонка Георгиева. Една от изявените личности на Стара Загора стана жертва на автобуса-убиец на автомагистрала Тракия, който отне 8 човешки живота и рани 20 души.

Вчера в България се случи нещо трагично -загинаха 8 любими човешки живота. Сред тях беше и Йонка - лицето и гласът на ОДМВР на Стара Загора. Това, което днес отдаваме като почит и уважение, е в знак на признателност за нейната всеотдайност, сърдечност и топлота, която тя винаги е давал в своята работа, каза в траурното си слово Цветан Цветанов.

За Областната дирекция на МВР - Стара Загора загубата е неоценима. Йонка вложи сърце в работата си като говорител, превърна професионалните задължения в лична отговорност и посвещение, каза комисар Алекси Алексиев, директор на ОДМВР - Стара Загора.

Главен инспектор Йонка Георгиева има изключителен принос като автор и инициатор на различни програми и проекти за превенция на престъпността, за работа с деца, ученици и младежи. Главната ѝ кауза беше борбата срещу безумната война по пътищата.Видеото в сайта на youtube

Биографична справка

Главен инспектор Йонка Димитрова Георгиева, началник на група, говорител на ОДМВР-Стара Загора при САДПВО – МВР

Йонка Георгиева е родена 6 октомври 12964 г. в Ивайловград.
Завършила е СУ „Св.Климент Охридски”, специалност  Психология.

Започва работа в МВР през 1983 г. в паспортната служба на ОДМВР - Стара Загора, от 1 май 1998 г. е говорител на МВР в Областната дирекция в Стара Загора.
Два пъти е награждавана от министъра на вътрешните работи с „обявяване на благодарност” – през 2002 и 2004 г.

Йонка Георгиева работи от 1998 г. в Пресцентъра на МВР, като регионален говорител на ОДМВР - Стара Загора. Тя е назначена за служител в Дирекцията в първите месеци на основаването на новата структура. С  професионалните си умения, лични качества и новаторски дух през годините Йонка Георгиева има многобройни заслуги за  утвърждаване на службата на говорителя в комуникацията на институцията с обществеността и медиите. Работата й като регионален говорител на областната дирекция на МВР е образец за много колеги и пример за постигнати и приложени високи професионални стандарти.

Безценен е приносът ѝ като автор и основен инициатор на различни програми и проекти за превенция на престъпността, за работа с деца, ученици и младежи в името на общата цел – спокойствие и сигурност в обществото. Неуморни усилия тя посвети на установяването на трайно партньорството с различни организации и институции за обединяване на съвместните им усилия в полза на обществото. Йонка Георгиева въведе в практиката на говорителите многобройни инициативи, които от регионално ниво постепенно се развиха в национален план и вече са част от работата на много колеги в страната.

Споменаваме част от мащабните инициативи, плод на дългогодишния й труд, интелигентност и неизтощима енергия, които оставят спомен за постигнатото в един плодотворен и успешен професионален път.

За по-сигурно бъдеще – цялостна програма за безопасна училищна среда, обучение на децата в безопасно поведение, участие в младежко-полицейски информационен сайт, пътна безопасност за най-малките, информационни табла за полицейските инспекторива.

Азбука на безопасността- интерактивен проект, насочен към родители, полицаи, педагози  за отговорността за опазване на децата и възпитаването им в безопасно поведение, прилаган през годините с поредица срещи, видеофилми семинари.

Доверие=прозрачност+контакт+грижа- за повишаване на правната компетентност и информираността на гражданите за структурата, функциите и правомощията на полицията, правата и задълженията на полицаите и гражданите.

Детска полицейска академия - мащабна дългогодишна обучителна програма за деца в различни възрасти за усвояване на позитивни практики и лична мотивация.

Пътят към доверието - стъпка по стъпка – семинарни занятия и практическо запознаване с действащи полицаи, как се постига и запазва взаимното доверие между полицията и гражданите.

Мостове на толерантността - е за работата на полицията с различни общности по конкретни казуси, изграждането на ценностно отношение към закона, гражданска ангажираност и съпричастност.

Полиция в близост до обществото - ОДМВР - Стара Загора бе сред първите дирекции, въвели в изпълнение националния модел за въвеждане на принципи на пряка работа и отговорност в работата на полицията сред обществото, съвместно определяне  на приоритетите, прозрачност, открита комуникация.

От човешка гледна точка – проектът обедини дейности и бе посветен на хора в затруднено положение в процеса на подмяна на личните документи.

Работа на полицията в училищата – обединява идеите и практическите форми за формиране на безопасно поведение на децата, защита от полицията, безопасност на пътя, превенция срещу употребата на наркотици, познания за основните видове престъпления и опазването от тях.

Защитна мрежа – за защита от посегателства на хора от специални обществени групи – в неравностойно социално положение, безработни, хора с физически увреждания...

 

Още новини