Начало Новини Актуално Хиляди признателни потомци отбелязаха 135-годишнината от Шипченската епопея (видео)

Хиляди признателни потомци отбелязаха 135-годишнината от Шипченската епопея (видео)

Актуално

Шипка

Хиляди признателни българи и руснаци се изкачиха на връх Шипка за кулминацията на тържествата, посветени на 135-годишнината от боевете на историческия връх, изковали с много жертви заветната победа на България. Пред паметта на героите се преклони вицепрезидентът Маргарита Попова. Този висок връх Шипка е паметник на историческото безсмъртие, което се прави с даване, а не с вземане, с високи духовни идеали и висока нравственост.

Поздравявам целия български народ в границите на българското отечество и всички българи извън родна България. Нека на всички нас да е честит празника! Бъдете живи и здрави и да празнуваме достойно!, заяви в приветствието си вицепрезидентът Маргарита Попова.

Трябва да се уважават традициите, да се помни това, което са направили тези хора за нас, да не се забравят. Нека нихилизмът да остане на заден план, винаги има нещо повече в душата, каза Деян Дечков, член на клуб Традиция - Добрич.

Не трябва никога да забравяме какво се е случило преди толкова години на този връх. Трябва да поддържаме пламъка, който съществува на борбеност и вяра в подкрепа на хората, които са се били и защитавали отечеството, сподели своето вълнение Валерия Пенева, член на клуб Традиция - Велико Търново.

Представители на Национален клуб Традиция от цялата страна пресъздадоха епичната битка на връх Шипка, донесла свободата на България. Във възстановката участваха 250 членове на клуба, въоръжени със 150 пушки крънки, 40 пушки Бердана 2 и 7 планински топа.Слово приветствие на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова по повод на отбелязването на 135-ата годишнина от Шипченската епопея - 25 август 2012 година

Още новини