Начало Новини Актуално Хепи се завръща в Стара Загора?

Хепи се завръща в Стара Загора?

Актуално
Хепи

Информация, че Happy Bar & Grill (верига от ресторанти Хепи) иска да открие отново ресторант в Стара Загора, се появи преди дни в медиите. Компанията, управляваща веригата от ресторанти с щастливо име, опитвала да разшири пазарите си в Турция, Румъния, Сърбия, Русия чрез франчайз. Моделът включва предоставяне на марката на други фирми, собственици на ресторантите, които я ползват срещу заплащане.

По същата схема щели да бъдат открити и обекти в Стара Загора и Благоевград. Ресторант с името Happy bar & Grill отваря врати за първи път навръх Коледата на 1994 г. във Варна. Днес веригата включва 27 заведения в различни български градове и едно в Барселона, Испания.

Историята на Happy в Стара Загора започва през 2000 г. Ресторантът в града на липите, чийто дизайн по правило наподобява този на останалите заведения, бързо набира скорост и е предпочитан от немалко старозагорци. Разположението му в идеалния градски център в рамките на комплекс Верея го прави още по-привлекателно място не само за старозагорци, но и за чуждестранните гости. Въпреки че ресторантът върви на пълни обороти, на Гергьовден 2006 г. е затворен. Тогава от централата на компанията лаконично съобщиха, че интересът им към Стара Загора продължава и търсят ново място за заведение. Такова обаче така и не беше намерено. Партерът на бившия Битов комбинат, бившият ресторант Славяни на бул. Славянски, така наречената Бяла къща, в която в момента се помещава Юнионбанк, бяха сред спряганите места за бъдещия ресторант, който старозагорци чакат и до Оказа се, че предстоящото завръщане на компанията в Стара Загора не е толкова сигурно. В Благоевград вече имаме кандидат партньор за франчайз, който най-вероятно ще бъде одобрен. От Стара Загора също се явиха кандидати, но те не отговарят на условията ни. Така че в Стара Загора, за съжаление, засега поне ресторант няма да има. Ако се появи подходящ кандидат, готови сме да работим заедно, съобщиха от PR отдела на фирмата.

Happy няма да има нито в молове, нито в други големи търговски обекти, категорични бяха още пиарите. Както е известно, от Нарру изискват ресторантите да са в централната градска част, с просторни помещения и големи витрини с добър изглед навън. Според сметка на самата компания, инвестицията в един ресторант до 500 кв.м е максимум 470 000 евро, а за обект до 1000 кв.м - 640 000 евро.
След информацията, че Happy идва в Стара Загора, старозагорци побързаха да прогнозират къде може да се настани новият ресторант. Едни го пратиха в строящия се търговски комплекс на Тони Русев, където явно няма да бъде, защото изискванията на собствениците за местоположение са категорични. Други решиха, че Нарру ще се върне във Верея, където всъщност му било мястото. Съакционерът във Верея Петър Арбалов отрече тази информация. Преди 2 - 3 години те проявиха интерес към ресторанта на така наречената Стара Верея, но после се отказаха. Сега никой не ни е търсил, каза той.

Междувременно собственици на ресторанти с дизайн и кухня, подобни на тези в Нарру, побързаха да обявят, че евентуалното завръщане на веригата в града на липите няма да обърка сметките на местните ресторантьори. Конкуренцията е хубаво нещо и движи бизнеса напред, заявиха уверено те.

Информация: вестник Национална бизнес поща

Още новини