Начало Новини Актуално Гуала Клоужерс Груп откри нов завод в Казанлък

Гуала Клоужерс Груп откри нов завод в Казанлък

Актуално
Гуала Клоужерс Груп Казанлък

Световният лидер в производството на капачки за хранително-вкусовата, фармацевтичната и козметичната промишленост Гуала Клоужерс Груп откри модерен завод в Казанлък. Това е първият завод на мултинационалната компания в България, посочи инж. Марко Джованини, председател на Съвета на директорите на Гуала Клоужерс Груп.

Компанията решава да инвестира в България и конкретно в Казанлък, защото намира отличен партньор в лицето на бизнесмена инж. Танчо Михайлов, чието предприятие Даник АД развива успешно производство на капачки. Сега съвместното предприятие обединява под един покрив две фирми с различни, но свързани едно с друго производства - Гуала Клоужерс България е специализирана в производството на пластмасови дозатори за хранително-вкусовата промишленост, а Гуала Клоужерс Тулс произвежда нужното инструментално оборудване за заводите на групата в целия свят. Двете нови производствени помещения заемат площ от 10 000 кв. м.
Инструменталната екипировка на веригата Гуала Клоужерс Груп е разработена на базата на собствено ноу-хау. Компанията е единственият световен доставчик с 29 производствени предприятия в 17 страни на 5 континента.
В строителните работи на новия завод в Казанлък са инвестирани 2 млн. евро, а общо с оборудването инвестицията надхвърля 10 млн. евро. Със старта на предприятието се разкриват 300 нови работни места, което е отлична възможност за казанлъчани, каза в приветствието си кметът на община Казанлък Стефан Дамянов. Особено съм щастлива да участвам в официалното откриване на толкова голяма инвестиция именно в община Казанлък, подчерта зам.-областният управител Галина Стоянова.

Това, което ме кара да имам добри очаквания за резултатите от този завод, са преди всичко изгодната цена на труда В България, добрите специалисти тук, опитът на моя партньор инж. Михайлов и ниските данъци в България, посочи инж. Джованини. Той и инж. Танчо Михайлов прерязаха лентата на новото предприятие, а за успеха на новия завод водосвет отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион.

 

* * *

Международната компания инвестира над 11 млн. евро в обекта си у нас

Световният лидер за производство на капачки за хранително-вкусовата, фармацевтичната и козметичната промишленост "Гуала Клоужърс Груп" откри нов завод в Казанлък. Инвестицията в новия завод e за над 11 млн. EUR, като 2 млн. евро са използвани за строителна дейност, а останалите пари са вложени в модерно оборудване, казва изпълнителният директор на българското дружество инж. Танчо Михайлов. Предприятието е разположено на площ от 10 000 кв.м. В него работят 300 души, информира вестник Пари.
На откриването на новото предприятие в България присъства председателят на съвета на директорите на "Гуала Клоужърс Груп" инж. Марко Джованини. Компанията оперира на пет континента чрез 28 производствени предприятия в 16 страни и търговска мрежа в 60 страни. Очаква се общият оборот на групата през 2011 г. да бъде 470 млн. EUR, обяви инж. Джованини.

"Гуала Клоужърс Груп" стъпи на българския пазар през 2010 г. , като придоби 70% от българската фирма "Даник" АД и заедно основаха две нови фирми -"Гуала Клоужърс България" и "Гуала Клоужърс Тулс". "Гуала Клоужърс България" е специализирана в произо-водството на пластмасови дозатори и капачки за хра-нително-вкусовата промишленост, а "Гуала Клоужърс Тулс" предоставя матрици и инструментална екипировка за заводите от групата в целия свят. През 2011 г. "Гуала Клоужърс Тулс" ще произвежда матрици за 6 държави. "Това е един печеливш бизнес. В групата на такава голяма компания ние се чувстваме сигурни, защото цялата ни производствена програма е запълнена с поръчки. Това ни осигурява добри финансови резултати и позволява да запазим придобитото от групата ноу-хау", казва инж. Михайлов. През 2011 г. оборотът на "Гуала Клоужърс Тулс" ще бъде 3 млн. евро, а на "Гуала Клоужърс България" - 12 млн. евро. "Ние произвеждаме годишно над 2 милиарда детайла и след като ги сглобим като изделие, получаваме около 500 - 550 милиона изделия годишно", казва инж. Танчо Михайлов. Най-големите клиенти на българското предприятие са съсредоточени на източните пазари. Фабриката в България ще бъде използвана като платформа за износ в Русия, Украйна, Казахстан, Турция и др. страни.

Гуала Клоужерс Груп Гуала Клоужерс Груп - инж. Марко Джованини и инж. Танчо Михайлов Гуала Клоужерс Груп Гуала Клоужерс Груп Марко Джованини и инж. Танчо Михайлов

Още новини