Начало Новини Актуално Групата от Гълъбово сред първите клиенти на специализирания съд

Групата от Гълъбово сред първите клиенти на специализирания съд

Актуално

По всичко личи, че т.нар. "гълъбовска група" ще бъде един от първите клиенти на специализирания съд, законът за който се прие в 12 без 5, каза на пресконференция в Стара Загора членът на Висшия съвет на БСП и народен представител от Коалиция за България д-р Евгений Желев.

"Проблемът на Гълъбово от икономически става политически", допълни го областният лидер на столетницата Трифон Митев.
Той съобщи, че след "неподкрепените с доказателства обвинения срещу отстранения от съда кмет на града Николай Тонев" и с обвиненията срещу временния му заместник Пламен Бараков и председателя на Общинския съвет Янка Петрова дейността на общинската администрация в Гълъбово почти е блокирана.
"Няма да бъде невероятно, ако в един прекрасен ден се стигне дотам, че в този град няма да има кой да подпише някой важен документ", предрече Митев, който обяви мнението на областния съвет на БСП, че най-после разследващите случая трябва да си свършат работата, а не в публичното пространство да витаят само слухове. А д-р Желев коментира, че по всяка вероятност разследването срещу "гълъбовската група" ще завърши с осъдителна присъда срещу страната ни в Страсбург. Докторът съобщи още, че областният съвет на БСП е изпратил специална декларация до министъра на икономиката Трайчо Трайков, с която се настоява най-после да бъде решен проблемът с отношенията между държавната власт в лицето на Националната електрическа компания и община Гълъбово.

Откъде БСП разполага с информация, че обвиненията срещу Тонев са без доказателства, не е ясно, коментира вестник Старозагорски новини. Странна е и загрижеността, която се демонстрира за Община Гълъбово. Най-малкото защото там имаше доста скандални прецеденти, но от БСП не реагираха във времето. А вместо да се произнасят, преди прокуратурата да е сторила това, нека БСП попитат гълъбовци защо в техния град няма нито една западна търговска верига или бензиностанция на световна компания например. И дали това харесва на гражданите. Все пак те живеят в 21 век, а не при комунизма.

Още новини