Начало Новини Актуално Групата на Зелените подкрепя правителството за Белене

Групата на Зелените подкрепя правителството за Белене

Актуално

Бойко Борисов и Ребека ХармсПодкрепям изцяло позицията на българското правителство, което е против строителството на АЕЦ Белене и смятам, че българският народ трябва да вземе своето решение, гласувайки с не. Това коментира съпредседателят на Групата на Зелените (Европейски свободен алианс) в Европейския парламент Ребека Хармс след среща днес с министър–председателя Бойко Борисов.

Гласувайки с не, вие гласувате за по-доброто бъдеще на страната си, категорична е г-жа Хармс, съобщиха от правителствената пресслужба. Смятам, че е добре, че българите имат възможност в неделя да вземат решение до колко желаят и в България да се случат катастрофи, подобни на тези в Украйна, Чернобил и в Япония, Фукушима, заяви още евродепутатът. По думите й строителството на АЕЦ Белене ще въвлече България във високи рискове.

Ребека Хармс припомни, че още специалисти от бившия Съветски съюз са предупреждавали, че не е редно да се строи ядрена централа в райони, които са силно земетръсни и подчерта, че държави, заложили на разработването на възобновяеми енергийни източници са имали бум в развитието на тези нови сфери през последните години.

Заставайки зад не-то в неделя, на България ще се дадат много повече възможности и много по-добро развитие в бъдеще, заключи г-жа Хармс.
На срещата присъства и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Още новини