Начало Новини Актуално Група Български документи за самоличност в Стара Загора и Казанлък ще работи от 7 до 19 часа

Група Български документи за самоличност в Стара Загора и Казанлък ще работи от 7 до 19 часа

Актуално
Стара Загора

От 15 ноември служителите от група Български документи за самоличност в Областна дирекция на МВР - Стара Загора и звеното в РУ Полиция – Казанлък ще обслужват гражданите от 7 до 19 часа, без прекъсване. Звеното за прием на заявления за издаване на свидетелства за управление на МПС и връчване на готови документи в сектор Пътна полиция – Стара Загора ще обслужва граждани от понеделник до петък от 8.30 до 17.00 часа.

От група Български документи за самоличност препоръчват на гражданите да следят срока на валидност на личните си карти и да подават заявления за издаване на новата си карта преди изтичане на шестмесечния гратисен период, за да не бъдат санкционирани. Припомняме, че първата лична кара на българските граждани се издава при навършване на 14 години, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора. Заявлението за издаване на първа лична карта трябва да бъде подадено до 30 дни след навършване на 14-годишна възраст, като детето трябва да бъде придружено от единия родител. Гражданите, чиито паспорти са с изтекла валидност не са задължени да ги подменят, ако не им предстои пътуване в страни извън ЕС, но са длъжни да върнат паспорта в съответното звено БДС, в тримесечен срок след изтичане срока му на валидност.
На интернет-страницата на Министерството на вътрешните работи е създаден линк: http://nld.mvr.bg/nld/nweb.nsf/fVerification , чрез който гражданите могат да проверяват дали  заявените от тях лични документи са изготвени. 

Още новини