Начало Новини Актуално Грипната ваканция се отменя, броят на болните ученици под строг контрол

Грипната ваканция се отменя, броят на болните ученици под строг контрол

Актуално

Със заповед на здравния министър д-р Божидар Нанев е отменена препоръката за прекратяване на учебните занимания на територията на цялата страна като регионалните щабове за борба с грип могат да препоръчват посочената мярка за отделни учебни заведения или общини на базата на анализ на епидемиологичната ситуация и броя на отсъстващите ученици.


Всеки ден от 8:30 ч. до  9:00 ч., за първа смяна, и от 14:00 ч. до 14:30 ч., за втора смяна, всеки директор на училище:
1.1. Съобщава данните за заболеваемостта  на старши експерта, определен за съответното училище;
1.2. При наличие на повече от 25% заболели от грип или ОРЗ  изготвя  и изпраща в РИО- Стара Загора мотивирано предложение за неучебни дни- посочва се и периодът и редът за компенсиране на пропуснатото учебно съдържание.
2. Всеки ден до 9:30 ч., за първа смяна,  и  до 15:00 ч., за втора смяна,  старши експертът по информационно осигуряване в РИО- Стара Загора обобщава таблицата за област Стара Загора и я изпраща в МОМН, РИОКОЗ и съответните общини;
3. Всеки ден до  17:00 ч., при получена препоръка от РИОКОЗ- Стара Загора, началникът на отдел ИОМД в РИО- Стара Загора изготвя предложение пред министъра на образованието, младежта и науката за обявяване на неучебни дни. Предложението съдържа мотивираните искания на директорите и препоръката на компетентните здравни органи, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието в Стара Загора.

Още новини