Начало Новини Актуално Гранитският дъб пуска корен на 3 места

Гранитският дъб пуска корен на 3 места

Актуално

Три малки дъбови дръвчета, наследници на най-старото дърво в Европа, което расте в Братя-Даскаловското село Гранит, пускат корен на три места в Старозагорска област. Летораслите са отгледани и облагородени от жителката на селото Танка Колева. Дръвчетата бяха подарени на Община Братя Даскалови, на Областната администрация, а третото бе посадено в алеята пред кметството.

Село Гранит празнува в събота, 23 октомври, традиционния си събор в навечерието на християнския празник Димитровден. В салона на НЧ „Христо Ботев” бе представен документалният филм „Живата вечност”, посветен на най-старото дърво в Европа. Тук бе творческият екип, подготвил лентата - сценаристът и продуцент Елена Димитрова и режисьорът Анастас Джидров. Главният секретар на Областната администрация Марияна Кръстева поздрави творческия колектив на филма и съобщи, че промоцията му в Стара Загора щяла да бъде под патронажа на областния управител Йордан Николов.
В галерията на читалището, с която малко села в страната могат да се похвалят,  пловдивският галерист Ганьо Ганев откри изложба от 24 творби - графика на руския художник Анатоли Карачинов.
Празникът продължи на площада на селото с народно веселие с оркестър „Явори” от Чирпан. 

Информация: вестник Новината

Още новини