Начало Новини Актуално Граждански клуб ЛИПА ще работи за развитието на икономиката и гражданското общество (видео)

Граждански клуб ЛИПА ще работи за развитието на икономиката и гражданското общество (видео)

Актуално

липа граждански клуб

36 утвърдени специалисти в областта на бизнеса и неправителствения сектор в Стара Загора учредиха Граждански клуб ЛИПА (Либерална икономика, прогрес и активност). Негов председател е Олег Стоилов, който е и председател на Търговско-промишлена палата.

Един от основните ни приоритети е да направим така, че Стара Загора да бъде привлекателен град и младите хора да останат да живеят и работят в него, каза Олег Стоилов.

Сред акцентите в работата на гражданското обединение са подобряване на жизнената и бизнес средата и икономическото развитие на региона.

Имаме много задачи, които предстоят да бъдат реализирани, като облагородяване на междублоковите пространства с ангажираност на обществото, поддържане на околната среда, създаване на условия за масов спорт, прилагане на публично-частното партньорство и др., обясни още Олег Стоилов. Членовете на клуба разработват проект и за велоалеи.

ЛИПА ще бъде партньор на всички организации, които работят за постигане на посочените цели и ще съдейства на местната власт.

Още преди своето учредяване, клубът инициира и подкрепи Първите детски олимпийски игри в Стара Загора, които участваха над 250 млади таланти, както и 13-я турнир по спортни танци.

Още новини