Начало Новини Актуално Граждански клуб ЛИПА приканва старозагорци към активност

Граждански клуб ЛИПА приканва старозагорци към активност

Актуално

липа граждански клуб

На 7 юни на пресконференция Олег Стоилов, председател на Граждански клуб ЛИПА, оповести, заедно с колеги - членове на УС, учредяването на формацията. Общественици, старозагорци с опит в бизнеса, местното самоуправление и неправителствения сектор са 36-те членове на ЛИПА, каза г-н Стоилов и съобщи, че клубът е отворен.

Очаквани са хора, съпричастни към работата в полза на либерална икономика, прогрес и гражданска активност. Старозагорци ще могат да подават сигнали за нередности и да задават въпроси на електронния адрес на ЛИПА, посочен в сайта на клуба.

Беше изрично подчертано, че в ЛИПА обединението не е на партиен принцип, клубът е инструмент за политики с граждански средства. Утвърждаване и развитие на ценностите на гражданското общество, правовата държава и местното самоуправление, отстояване на гражданските права, въвеждане на икономически механизми, чрез които младите хора да останат да работят и живеят в региона, опазване на околната, подобряване на бизнес средата, са част от приоритетите на ЛИПА. Гражданският клуб е готов да работи с всички организации и клубове, с местната власт и в същото време да е коректив на тази власт, когато политиките ѝ се разминават д вижданията на ЛИПА и интересите на гражданите.

Нашата формула е "и", а не или, обясни Олег Стоилов. Неслучайно Гражданският клуб ЛИПА е регистриран в съда като сдружение с обществена полза. Вече имаме установени контакти извън Стара Загора и региона за едно бъдещо сътрудничество, включително със структури от Самара, където бях наскоро, уточни г-н Стоилов.
Знакът на ЛИПА е дело на старозагорския художник Слави Тенев.

Славин Янакиев, Тони Куцаров, Олга Клисурова, Стоян Зайков, Биньо Чифудов са участниците в Управителния съвет на ЛИПА.

Информация: вестник Национална бизнес поща

Още новини