Начало Новини Актуално Граждански клуб ЛИПА - номиниран в конкурса Годишни награди за пътна безопасност

Граждански клуб ЛИПА - номиниран в конкурса Годишни награди за пътна безопасност

Актуално

кампания безопасност деца клуб ЛИПА номинация

Граждански клуб ЛИПА - Стара Загора е номиниран за наградата Годишни награди за пътна безопасност. Номинацията е за инициативата на клуба Пази ме! Благодарение на нея преди първия учебен ден всички първокласници от Стара Загора получиха като подарък светлоотражателни гъвкави ленти.

Лентите бяха раздадени на общо 1425 деца от общо 34 училища, намиращи се в града и селата на община Стара Загора. Номинацията, която получава Граждански клуб ЛИПА е в категорията за неправителствени организации.

Конкурсът Годишни награди за пътна безопасност се проведе за първи път през 2011 г. Той успя да събере и представи реализираните инициативи в областта на пътната безопасност, добрите практики и повишаването на културата на пътя. Постави си и директната цел да предотвратява пътно-транспортните произшествия.
Конкурсът се организира от фондация Годишни награди за пътна безопасност. Целта му е да насърчава всички инициативи и дейности, свързани с безопасността на хората на пътя. През 2011 г. се състезаваха над 40 проекта, събития, инициативи и личности, които бяха разпределени в 6 категории.

Светлоотражателните гъвкави ленти, които Граждански клуб ЛИПА подари през септември на децата на Стара Загора, освен полезни, са атрактивни и забавни. Те могат да се поставят с едно движение на ръка или на крак. Първокласниците и родителите им ги възприеха много добре и немалко деца продължават да ги носят и до този момент.

Искаме чрез нашата инициатива да помогнем на децата и на родителите им, но също и да обединим усилията на цялото общество, за да опазим живота на децата по пътя, каза Тони Куцаров - представител на гражданския клуб.

Още новини