Начало Новини Актуално Граждански клуб ЛИПА: Благотворителност - в навечерието на Великден!

Граждански клуб ЛИПА: Благотворителност - в навечерието на Великден!

Актуално

Граждански клуб ЛИПА - дарениеТочно на разпети петък, по традиция от седем години Граждански клуб ЛИПА дари за социално слабите и немощни миряни при православен храм Паисий Хилендарски в квартал Зора на Стара Загора хранителни продукти. Средствата за дарението са събрани от членовете на клуба. Бурканите с мед са собствено производство на Елка и Петър Петрови, еднолитровите бутилки с червено вино са от Шато Рогошев, а шоколадовите вафли са дарени от фирма Стокси. Останалите продукти са стекове с олио, макарони, боб, леща, ориз, няколко вида местни консерви, разбира се за празника козунаци и шарени, великденски яйца, закупени от търговската мрежа. Много Ви благодаря, че в тези трудни за всички ни времена, не ни забравяте, каза при получаването на дарението престоятелят на храма, отец Йордан. Хранителните продукти ще бъдат раздадени на трудноподвижни и немощни хора към църквата, а с една част ще захранят и социалната кухня, изградена към храма.

Заедно с Проф. Жеко Ганев, собственик и управител на Елфи-Тех ООД, Търговско-промишлена палата - Стара Загора и Граждански клуб ЛИПА направихме дарение на катедралния храм Св. Николай в Стара Загора. 

Дарението е озонираща система, която е разработена и произведена от Елфи-Тех и се използва за дезинфекция на въздух и повърхности.

В тези трудни и изпитателни дни, при Извънредно положение в страната ни по повод вируса Covid-19, приятелите от граждански клуб ЛИПА направиха изключително ценни и навременни дарения на лични предпазни средства за медицински, здравни заведения:

  • На първи април 2020 г. на Общинската болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора - предпазни костюми за многократна употреба, тип скафандър, предпазни очила и лицеви маски със защита FFP2.
  • На 3-ти април 2020 г. на Клиника по инфекциозни болести към УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович - 60 бр. защитни костюми, тип Гащеризон с качулка.
  • На 6-ти април 2020 г. осъществихме среща с ръководството на УМБАЛ проф. д-р Стоян Киркович за уточняване на взаимоотношения между ГК ЛИПА, Обществен дарителски фонд и ръководството на болницата по повод на извънредната ситуация и грижите ни за медиците. Вече получихме списък с необходимото оборудване и консумативи, ранжирани по необходимост и работим по него. На срещата дарихме 50 висококачествени щита за лице.
  • На 10-ти април 2020 г. направихме дарение от лични предпазни средства на Центъра за спешна медицинска помощ - Стара Загора. Дарението включва 45 бр. защитни костюми /различни размери/ за еднократна употреба, както и 3000 бр. полиетиленови калцуни и 50 бр. предпазни щита. Те ще бъдат разпределени между 9-те филиала на Центъра в областта, като с приоритет ще се ползват местата където вече има установени случаи на пациенти заразени с коронавирус. Средствата за предоставените лични предпазни средства са събрани посредством дарителската кампания обявена от Обществен дарителски фонд - Стара Загора с подкрепата на Търговско-промишлената палата и Граждански клуб ЛИПА.
  • На 16-и април дарихме 20 предпазни щита, 50 многократни маски и 200 ръкавици за медицинските лица в община Николаево, които са на първа линия в една от най-проблемните относно COVID-19 ромски общности в региона.

Дарителската ни кампания продължава и след Великден, съобщиха от Граждански клуб ЛИПА!

 lipa zora i2

lipa zora i

 lipa bb

lipa bb 02

lipa ozone

lipa zora 02

Още новини