Начало Новини Актуално Граждани объркаха ХИВ светещи фенери с нашествие на НЛО

Граждани объркаха ХИВ светещи фенери с нашествие на НЛО

Актуално

В Деня за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН cтарозагорското небе бе озарено от 27 светещи хартиени фенери, внос от Япония. Те са изработени от оризова хартия и в основата си имат восъчна плочка, закрепена на дървен обръч, която се запалва. Очевидци на случката споделиха, че са били приятно изненадани от интересната инициатива. Други граждани, които не знаеха за инициативата, са взели светещите балони за НЛО.

Гражданин твърдеше, че е успял да заснеме НЛО в нощното небе на Стара Загора на 17 май и ни изпрати в редакцията на вестник Старозагорски новини две снимки, на които се виждат две светещи точки.
Интересната кампания на Сдружение "Самаряни", привлякла повече от 70 младежи, е заключителният трети етап от Националната кампания за борба с ХИВ/СПИН, финансирана от Министерството на здравеопазването. Седмица преди да отбележим 16 май - Деня за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, в града под Аязмото бе проведена и анкета сред 122-ма младежа. Според 57 от запитаните ХИВ е вирус, а 77 са на мнение, че не са изложени на заразяване с ХИВ. 78 са отговорили, че правят безопасен секс и 104, че ще се държат както преди, без да променят чувствата си със свой близък, носител на заболяването.

Още новини