Начало Новини Актуално Градският транспорт в Стара Загора ще бъде модернизиран с европейски средства

Градският транспорт в Стара Загора ще бъде модернизиран с европейски средства

Актуално
Тролеи

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще подпише утре в Министерството на регионалното развитие и благоустройството договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проекта Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Общата стойност на проекта е 28, 903 лв., като съфинансирането от страна на община Стара Загора е в размер на 698 263 лв. Срокът за изпълнение е 36 месеца. Ще бъдат закупени 14 нови тролейбуса, ще бъдат изградени 4 токоизправителни станции и тролейбусно депо, както и 7,3 км мрежа от велоалеи.

Информационната система ще включва инсталиране на електронни информационни табла, подаващи информация в реално време, на всички 119 спирки на градския транспорт.

Проектът е насочен към жителите на Стара Загора. Хората с увреждания ке се възползват от рампите и тролейбусите с нисък под, предвидени по проекта. Ще бъдат изградени 80 рампи, предстои обновяване на спирките и тротоарите на главните кръстовища, с цел да се подобри достъпа до тях на хората с увреждания.

Още новини