Начало Новини Актуално Готови са новите критерии за конкурса за наградите EMPOWER

Готови са новите критерии за конкурса за наградите EMPOWER

Актуално
Регламент за конкурс

Регламентът на ежегодния конкурс Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи беше официално обявен на дискусия в Пловдив, организирана от фондация Empower United. Критериите са изготвени на базата на получените препоръки от участници в предишното издание на конкурса. Всички кандидати ще получат обратна връзка как да подобрят своя бизнес план, а вторият и третият етап от оценяването ще преминат под формата на интервю с експерти и предприемачи, съобщиха от Симетрик Комюникейшън.

Критериите и документите за кандидатстване вече са достъпни на сайта на организацията.

В надпреварата през 2011 г. отново могат да се включат български граждани на възраст между 18 и 35 години, а тази година наградният фонд на конкурса, който е в размер на 200 000 лева, ще бъде разпределен между шест проекта за стартиращ бизнес. Най-добрият бизнес план ще получи 50 000 лева, ще бъдат раздадени и още пет награди по 30 000 лева. Предложенията за конкурса се подават на български език и трябва да са оформени в бизнес план. Документи се приемат в периода 01 май – 30 юни 2011 г. Основните критерии, които ще се оценяват от авторитетното жури, са: иновативност, полза за обществото, практичност, качество на екипа и ясен дългосрочен ангажимент за развитие на бизнеса.

Акцент в дейността на фондация Empower United е и организирането на образователни дискусии за обмен на добри практики между млади и утвърдени предприемачи. Събитието в Пловдив под наслов Какво е необходимо, за да стартираш бизнес? събра повече от 100 участници – млади предприемачи, студенти, представители на бизнеса в града. Ползотворната дискусия се фокусира върху необходимите условия за старт на успешни бизнес проекти и възможностите за устойчивото им развитие.

Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков окуражи младите предприемачи да участват в конкурса за наградите EMPOWER, тъй като освен сериозната награда, той дава възможност да представиш идеите си пред авторитетно жури и да бъдеш прозрачно оценен.

Богатия си бизнес опит откровено споделиха Жюстин Томс, собственик на ABC Design & Communication и Диана Мандаджиеви, собственик на мебелна компания Валинор. Те се обединиха около мнението, че в България успех се постига с добра идея, малко средства, много труд и амбиция и доза късмет. Жюстин Томс подчерта, че трудностите в бизнеса са неизбежни, но стимулът й да ги преодолява е отговорността към клиентите и екипа, който е изградила. За да постигнеш успех трябва да се развиваш и променяш, всеки ден да учиш нещо ново, допълни тя. Друго задължително условие за младите предприемачи е да игнорират песимизма и да си осигурят подкрепата на хората около себе си.

Следващата дискусия за обмен на добри бизнес практики е на 10 май в София.

Допълнителна информация
За Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи
Конкурсът Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи е инициатива на Фондация Empower United и е подкрепена от Американската агенция за международно развитие (ААМР). Програмата се осъществява със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Ежегодната Награда EMPOWER се връчва на талантливи млади български предприемачи с иновативно мислене в подкрепа на стартиращи бизнес проекти.

За Empower United
Empower United е нестопанска организация, чиято мисия е да създава възможности за българските граждани и компании да реализират пълния си потенциал. Тя е изключително успешен пример за реализиране на публично-частно партньорство и обединява съмишленици, фокусирани върху най-добрите световни практики и новаторски методи в развитието на лидерските и предприемачески умения и професионалната квалификация за младите хора в България.

Още новини