Начало Новини Актуално Гости от Русия, Испания, Сърбия и Кипър уважиха Стара Загора

Гости от Русия, Испания, Сърбия и Кипър уважиха Стара Загора

Актуално

За Празника на града - 5 октомври, в Стара Загора пристигнаха гости от чужбина. От побратимена Самара са Екатерина Горбунова, заместник-кмет, Евгений Аброскин - заместник-кмет и началник на администрацията, Лидия Федосиева - член на местния парламент, и Валерий Медведев - началник-отдел административна дейност.

Те разгледаха Художествената галерия и Регионалния исторически музей в Стара Загора, посетиха в Казанлък музей "Искра", Музея на розата, Тракийската гробница, връх Шипка и Храм-паметник в гр.Шипка. Същата програма е предложена и на Томас Кампанер, кмет на град Йюби, остров Майорка, Испания, пише вестник Старозагорски новини.
Пристигна и делегацията от побратимения ни сръбски град Крушевац, водена от Синиша Максимович - заместник-председател на Градския съвет, и Радослав Комленович - член на Градския съвет. Късно вчера пристигна и делегацията от гр.Ларнака, Кипър - начело с кмета Андриас Мосейос и членовете на Градския съвет Трифонос Трифонас и Йоанис Заурас.
На всички гости е оказано необходимото гостоприемство от общинската администрация и Общинския съвет. Градоначалникът проф. Светлин Танчев е провел и делови срещи за изясняване на бъдещи общи позиции.
Гостите присъстваха на възстановката на събитията, станали преди 130 години в днешния парк "5 октомври", и положиха венци и цветя. Днес ще участват в проявите по празничната програма на Община Стара Загора.

Още новини