Начало Новини Актуално Google снима обекти в България за Google Maps Street View

Google снима обекти в България за Google Maps Street View

Актуално
Автомобил на google

Google обяви, че започва да събира изображения в България за подобряване на Google Maps, за функцията Street View в Google Maps. В следващите дни автомобилите на Google ще започнат да правят снимки на много градове в цяла България.

Street View е изключително популярна функция на Google Maps, която вече е достъпна в повече от 30 страни по целия свят. Тя позволява на потребителите да изследват виртуално и да навигират квартали чрез панорамни изображения с улично ниво. Street View е на разположение в Google Earth и Google Maps за мобилни устройства, съобщиха от Grayling Bulgaria.

Изображенията, събрани от колите ще бъдат обработени и внимателно подредени заедно, технологичен процес, който може да отнеме няколко месеца. Те ще бъдат налични на по-късен етап в Street View на Google Maps.
Google взема сериозни мерки, за да защити неприкосновеността на личния живот, като същевременно позволява на всички потребители да се възползват от тази функция. Както при всички Street View изображения, преди публикуването Google ще замъгли лицата и регистрационните номера на всички изображения, за да защити личния живот на хората. След като изображенията са на разположение, хората ще могат да докладват кадри за отстраняване, чрез натискане на бутона рапортуване на проблем в долния ляв ъгъл на изображението. От тук те попълват кратък формуляр, в който показват точния кадър, който да бъде премахнат.

В райони, където Street View е на разположение, можете да получите достъп до изображения на нивото на улицата, чрез приближаване до най-ниското ниво на Google Maps, или чрез плъзгане на оранжевата Pegman икона на лявата страна на картата, върху осветена в син цвят улица. Можете да проверите ресторант преди пристигането си, да направите планове за пътуване, да си уговорите място за среща, и дори да получите помощ за домашното по география. Хората, които си търсят жилище могат да спестят време, чрез проучване на имоти и околностите предварително, а също и да огледат начините за достигане до там с кола. Можете също така лесно да проверите точното местоположение и външен вид на хотела, както и околностите, където възнамерявате да прекарате своята дългоочаквана почивка.

Представителите на бизнеса също могат да се възползват от Street View технология чрез вграждането на Google Maps директно в техните уебсайтове безплатно. Функцията може да подпомогне популяризирането на вериги хотели или да повиши познаваемостта на местна библиотека или ресторант.

За повече информация  - Street View.
Актуализиран график за движение на колите, които ще заснемат България ще може да бъде видян тук.

 През идните месеци се надяваме да заснемем следните места в България:
София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Пазарджик, Шумен, Хасково, Перник, Добрич, Велико Търново, Благоевград, Ямбол, Казанлък, Враца, Кърджали, Габрово, Видин, Асеновград, Кюстендил, Търговище, Димитровград, Петрич, Монтана, Силистра, Разград, Карлово, Ловеч, Свищов, Горна Оряховица, Дупница, Смолян, Велинград, Нова Загора, Сандански, Севлиево, Самоков, Ботевград, Троян, Гоце Делчев, Поморие, Несебър, Боровец, Пампорово, Банско, Старосел, Мелник, Златоград, Широка лъка, Приморско, Копривщица, Созопол, Дюни, Слънчев бряг, Свети Влас, Елените, Обзор, Лозенец, Царево, Ахтопол, Жеравна, Албена, Балчик, Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена, Каварна, Трявна, Боженци.

Още новини