Начало Новини Актуално Goodyear поема самостоятелно развивитието на проекта Премио в България

Goodyear поема самостоятелно развивитието на проекта Премио в България

Актуално

Стара ЗагораСлед близо 2 години ползотворно сътрудничество световният производител на гуми Goodyear Dunlop поема изцяло развитието на автосервизните центрове Премио от франчайзинго-получателя Примекс, една от най-големите компании за внос и продажба на гуми в страната. 

От международната компания Goodyear съобщават, че са преоценили бъдещето на проекта и потенциала на партньорството и са решили да развиват мрежата от сервизи самостоятелно.
За по-малко от една година откакто моделът навлезе в страната, са открити четири локации от веригата Премио в Стара Загора, Монтана, Ямбол и Силистра. До края на тази година компанията планира активните Премио центрове в България да станат общо 9. Развитието на мрежата поема Венцислав Дойчинов, Мениджър ключови клиенти в Goodyear Dunlop.
През май 2008г. Примекс получи правото да развива международната верига за гуми и автосервизни центрове Премио в България. От настоящия момент Примекс вече не е мастърфранчайз партньор на Goodyear и засега компанията не предвижда въвличането на друг партньор.
„Нуждаехме се точно от партньор като Примекс, за да поставим основите за развитие на международната верига Премио в България. Те притежават изключителни познания за бизнеса като цяло и силни контакти на местно ниво, и сме признателни за тяхната подкрепа. Благодарение на силния начален старт можем да продължим развитието на веригата самостоятелно”, коментира Овидиу Балан, Директор на Goodyear Dunlop Tire за България и Румъния.

За Премио
Премио веригата е собственост на Goodyear Dunlop Handel System и е един от основните канали за дистрибуция на марките от групата на Гудиър в страните в Европа. Премио веригата е основана в Германия през 1996-та година и е утвърдена като висококачествена франчайз верига за продажби на дребно. Към момента веригата е представена от  505 обекта в Европа в страните Германия, Чехия, Унгария, Казахстан, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Швейцария, Турция и Узбекистан и продължава да се разширява със силна и ясна политика на експанзия. Успехът на Премио е базиран на предлагането на пълната гама продукти на Гудиър и високи стандарти при обслужване на клиентите. През годините на развитие Премио се утвърждава като персонален консултант на шофьорите, когато имат нужда от гуми, джанти и цялостно сервизно обслужване.

За Гудиър
Гудиър е един от най-големите производители на автомобилни гуми в света. Компанията има около 70 000 служители и произвежда изделията си в повече от 60 завода в 26 страни по целия свят. Иновациите на Гудиър създават стандарти в авто-индустрията в течение на повече от 100 години. Гудиър е пионер с иновационната технология за безопасност, известна като RunOnFlat, която позволява на водача да продължи своето пътуване дори и в случай на спукване на гума. Компанията е водещият производител в света на RunOnFlat гуми, които се използват при различни модели на BMW, от носителя на много награди Mini, от високоскоростните автомобили на Mercedes Benz,  от Opel и от други марки. Предстои оборудване с RunOnFlat гуми и на други марки, тъй като дизайнерите на компанията работят с различни производители на автомобили по повече от 150 RunOnFlat проекта. За повече информация относно Гудиър и нейните продукти, посетете: www.goodyear.com.

Още новини