Начало Новини Актуално Голямото пролетно почистване в Стара Загора ще бъде на 9 и 10 април

Голямото пролетно почистване в Стара Загора ще бъде на 9 и 10 април

Актуално
Голямо пролетно почистване в Стара Загора

Община Стара Загора организира и тази година преди Великден кампанията Голямото пролетно почистване. На 9 и 10 април всички граждани могат да участват и почистят между блоковите пространства, паркове и градини. Лице на кампанията тази година е Кметът на Млада Загора Денис Димитров, ученик от Търговска гимназия Княз Симеон Търновски.

Фирма Нелсен Чистота ще работи с цялата техника и хора, както работещите в Административните бюра, звено Благоустрояване и озеленяване, съобщиха от пресцентъра на общината. В кампанията ще се включат и Младежки общински съвет, ученици от старозагорските училища. Кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев ще изпрати писма с покана за включване в почистването до институции, неправителствени организации, пенсионерски клубове и др.На предстоящата сесия на Общински съвет ще призова съветниците да участват активно в почистването и да организират гражданите – каза на пресконференция днес по повод Голямото пролетно почистване 2011 в Общината заместник-кметът Белчо Белчев.

Два са телефоните в Община Стара Загора, на които гражданите могат да дават своите заявки за техника за извозване и допълнителни съдове за събиране на отпадъците – 614 821 и 250 005 – припомни Елка Бонева, началник-отдел Административни бюра. Община Стара Загора осигурява над 5000 чували и ръкавици, които гражданите могат да получат в съответните Административни бюра по местоживеене.

На посочените телефони могат да се правят и заявки за извозване на негодни електроуреди. До контейнерите могат да се оставят хартиени, стъклени и пластмасови отпадъци, които ще бъдат извозени с техника за разделно събиране – каза Стоян Димитров, управител на фирма Нелсен Чистота. От понеделник фирмата започва измиването на улиците на града.

И понеже личният пример е най-важен, Кметът на Млада Загора Денис Димитров заяви, че със своите съученици от Еко клуб Зара към Търговска гимназия ще почистват района около езерото в Парк Загорка още на 22 март.

Призовавам учениците от Стара Загора, а и всички свои съграждани да се включат в обявеното почистване на 9 и 10 април. Така ще покажем на всички, че се вълнуваме от съдбата и състоянието на Стара Загора, а и ще помогнем  градът ни да стане още по-хубав. Пролетта е сезон, през който всички се опитваме да започнем на чисто - да се отърсим от зимата, да подновим разходките, да променим живота си към по-добро – каза кметът на Млада Загора Денис Димитров.

Още новини